Oktató kurzusok

LOVASPROGRAMOK


Oktatás, Kurzusok

Csoportosan lovagolni csak olyan emberekkel lehet, akik megtanultak lovagolni. Megtanulni csak olyan helyen lehet, ahol ehhez minden feltétel adott. Ez egy nagyon szigorú feltétel és mi nagyon komolyan vesszük. Röviden összefoglalnám az alapelveket: A lovaglás, mint minden más a világon, folyamatosan formálódó, alakuló dolog, amiben az elmúlt évszázadok klasszikus tudása épül egymásra és jelenik meg a mában, mint nagyon sokszínű és gazdag arzenál. Az alapok azonban nem különböznek…

 A lóhoz való viszony létrehozása.

 Az ülés egyensúlya. (Fizikai alkalmasság kifejlesztése.)

 Technikai feltételek. (Alapbefolyások: csizma, testsúly, szár.)

 Elemi lovasérzék megtapasztalása.

A Cseppentő család hosszú évtizedes tapasztalataiból szeretne egy kis részt átadni az ide érkezőknek. Ekkor még nincs szó stílusokról. Az alapokat nagyon alaposan kell lerakni. Nem dugtuk be a fülünket az új, „lóbarát iskolákat” hallva és nem felejtettük el a klasszikusokat. Mögöttünk van megannyi év sokszínű lovastapasztalata. Ezeket felhasználva törekszünk rá, hogy átadjuk a lovaglás tudásanyagát és mindenki a lehető legműveltebb módon, minél hamarabb élvezhesse a lovaglást.

A több mint harminc év alatt kiépített és folyamatosan fejlesztett, apáról-fiúra szálló módszerek mellett a család nyitott maradt az újonnan beáramló technikákra is. Így a mára már kiforrott metódusaikban fellelhetőek a Pat Parellis elemektől kezdve, a magyarok által hagyományosan használt formagyakorlatoktól egészen a magasiskolás Bent Branderup és Philippe Karl-os elemek is.

Minden év szeptemberétől április végéig heti rendszerességgel tartunk előreszervezett csoportos lovaglást, lovardai oktatást vagy tereplovaglást vagy mindkettőt.

Ezen kívül különböző alkalmi szervezésű több napos programokat is szervezünk, illetve érdeklődőknek megfelelő létszám esetén kreálhatunk is programot. A lovaglás előzetes bejelentkezés alapján történik.

A bejelentkezés lemondását előző nap estig kérjük megtenni, amennyiben ez nem történik meg, a lefoglalt időpontra az oktatás teljes díját felszámoljuk, mivel más lovasoktól veszik el az időpontot. A lovakat a lovas oktató osztja szét, a lovasok tudás szintjének megfelelően. Az oktató mindig a legmegfelelőbb ló lovas párosításokra törekszik.

BEJELENTKEZÉS

Bejelentkezés és további információ:
cseppentoopuszta@gmail.com

A KOBAK HASZNÁLATA 18 ÉV ALATT KÖTELEZŐ, CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE HAGYHATÓ EL.