Nyeregkészítés

NYEREGKÉSZÍTÉS


Használati területek:

Túrákhoz, távlovagláshoz, idomító lovagláshoz, kiképzéshez, trükklovagláshoz, hagyományőrzéshez, munkalovagláshoz, kezdő lovasoknak…

RENDELÉS és információ: csat1996@gmail.com

TÖRTÉNET

A Cseppentő nyereg a Cseppentő Család terméke, aminek a konstrukciója a hajdani történelmi magyar nyeregből, a ,,tiszafüredi nyeregből” indult ki. Több évtizedes fejlesztés és folyamatos tesztelés (2-300 kilométeres lovastúrák, idomítás, kezdőoktatás) során a nyereg kialakítása igazodott a mai elvárásokhoz, biztosítva ezzel a ló komfortját és a lovas biztonságát, kényelmét és technikai igényeinek kielégítését. Mindemellett a nyereg stílusában és rusztikus anyagaiban továbbra is őrzi a hajdani magyar nyereg hagyományait.

STRUKTÚRA

Csupa természetes anyagból készül: rugalmas falemez, könnyű fémváz, sok bőr és még több gyapjú. Szembetűnő tulajdonsága a kényelem és a biztonság.

A ló hátára szabott kialakítás, hatalmas markamra, nagy felfekvésű, rugalmas nyeregtalpak puha, gyapjú töméssel jellemzik, hogy a ló számára megfelelő szabad mozgást és komfortot biztosítson.

Magas kápák, mély ültetési pont, és gyapjú töméses párnák biztosítják a lovas biztonságát és kényelmét. Valamint a ma már egyedi megoldásnak számító nyeregrugó, ami speciális rugalmasságot biztosít.

.

.

HASZNÁLAT

Ebből a használat során fejlesztett és kialakított nyeregből végül egy nagyon multifunkcionális nyeregtípus alakult ki. A következő területeken voltak a meghatározók a nyereg fejlesztése-használata során: Hosszú túrák (távlovaglás), idomító lovaglás (kiképzés, belovaglás, magasiskola), hagyományőrzés (magyar és keleti tradíciók, akrobatikus lovagláselemek gyakorlása, buzkashi, lovasíjászat..), munkalovaglás, kezdő lovasok oktatása.

Ezeken a területeken mi magunk is folyamatosan használjuk a nyerget és használják vásárlóink is nagy sikerrel.

.

.

LIMITÁLT SZÉRIA: Kyzyl nyereg:

.

Szerkezet:

Fogadatlan prókátorként… ( Részlet Gőblyös Isvtántól! 🙂 )

,, Fogadatlan prókátorként, csak rögzíteni szeretném, hogy idehaza már több mint egy éve Cseppentő nyeregt használok. Kiváló az idomításhoz. Nem elvi okok miatt váltottam használatára, hanem azért, mert egyszerűen kényelmesebb volt díjlovagló nyergemnél.

A nyerget a múlt héten hosszútávú túrán is kipróbáltam. Ott is kiválóan teljesített. Sehol, semmilyen törésem sem nekem, sem Csibinek a kunfakónak nem volt, pedig nem csak a távolság, de a meleg is próbára tett lovat, lovast. Mindezekkel együtt nem lehet feledni, hogy a nyegeg Zitára ugyan úgy passzol, mint Csibire pedig a méretbeli különbségek nem elhanyagolhatóak.” (2015.07.10.)

A Mester is megsimogatta!

Bent Branderup és Gőblyös István a Zitán lévő Cseppentő nyereg két oldalán

Az alábbi képen pedig Mészáros Gyula lókiképző látható a nyergünkben: