Vajk története


Ménesünkből főleg olyan lovakat válogattunk eddig a militaryhoz akikben eredendően egy kicsit több bátorság van mint a korosztály társaikba. Ettől eltérő típus Vajk. Nála minden amit a pályán mutat az az emberrel felépített bizalmas viszonyából fakad, nem a saját viselkedéséből. Vajk fiatal ló aki kezdetben turisztikai munkákban vett részt melyekben elengedhette magát és főleg csoportban mozgott. Tavaly ősszel egy periódusban rövid könnyű típusú ugró munkát gyakorolt. Majd ismét visszakerülhetett a turisztikába ahol terepeken sokat mozgott de már vezető lóként is.

Majd tavasszal újra egy periódusban ugró edzéseket gyakorolt, ekkor ismerkedett meg a rögzített akadályokkal. Amiktől való félelme miatt a leghosszabb időt az ismeretlen dolgokon való nyugodt átlépés és az akadály méreténél nem nagyobb ugrással telt. Ezután megerősödött önbizalmának először egy két egyedüli terep majd egyedül kellett idegen inger gazdag környezeten átkelnie. (Nálunk ez egy major kutyákkal)

Ezután szünet és turisztika majd nyáron az ijesztő rögzített akadályok helyett visszakaphatta a sima rudas ugrásokat és ennek az etapnak a végén vittük el augusztusban az első ugró versenyére ahol sikerült az első helyen végeznie.

A következő megmérettetés számára a military verseny lesz jövő tavasszal. Addig is a nagyon fokozatos galopp munka lesz az amivel folytatjuk. (hiszen a militaryban az iram felélénkíti a lovakat és ezzel néha előhozza az ösztönös félénkségüket ami hatással lehet arra hogyan ugranak) Szolgáljon ez a történet tanulságul a hasonló talajfélő lovakhoz. Mi pedig drukkolunk neki a további megmérettetéseihez.