Kazbektől búcsúzunk

Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik.

Kazbek 2003-ban Csehországban látta meg a napvilágot. Szülőhazájából Németországba került, ahol 3 éves korát követően a Körungon kiemelkedően szerepelt. (Kiemelten a szabadonugróban.) Ivarérése után mint tisztavérű I. osztályú mén, a Peren-vonal képviselője lett. Felmenői között fellelhető volt Polotli is, aki a 70-es években háromszoros szovjet bajnok és mindemellett az évtized legjobb galopplova volt.

Ménesünkbe 2008-ban érkezett, ekkor vásároltuk meg. Beilleszedését követően megtörtént a kantár, nyereg és ember viseléséhez szoktatása.  Heves vérmérséklete ellenére az embernek szófogadóan viselkedett a fedeztetési szezonok folyamán is. Sőt egyike volt azoknak a méneknek akiknél jól működött a hárem. Kiválóan örökítette a fakó árnyalatait: arany-, sötét-, közönséges-, egér-, és izabellafakó csikókkal árasztotta el ménesünket.

Lovaink, akiket Kazbeknek köszönhetünk: Izabella, Rakamaz, Rhea, Hága, Mirha, Mikes, Majális, Talizmán, Darja, Ámor, Rege, Korall, Zena, Szkíta, Puliszka, Mezcal. Utódai sok lovas hűséges társaivá váltak.

Kazbek 2020. április 27-től gyarapítja égi ménesünket. Búcsúzunk…