Eseménydús őszt zárt az Ópusztaszeri Akhal Ménes!

Szeptember végén az Akhal-Teke Lótenyésztők Magyarországi Egyesülete ünnepelte fennállásának 20.Jubileumi évfordulóját Ópusztaszeren.

A bírálandó lovak között külföldi és magyar lovak egyaránt megtalálhatóak voltak, emelve az esemény színvonalát. Az ünnepi tenyészszemlén a VNIIK főtörzskönyv vezetője és tudományos főmunkatársa bírálták a felvezetett lovak küllemét és nyereg alatti munkáját. A tenyészszemlét országos szemle követte, ahol a delegáció végiglátogatta a magyarországi tenyésztőket.

Meg kell említenünk emellett, hogy először készített fotókat Artur Baboev a világhírű akhal-teke fotós hazánkban a magyarországi akhalokról. A fotós híres a természetes közeg szín és fényhatásainak csodálatos ötvözéséről a lovak mozdulataival.
Októberben pedig a Kaposvári Országos Amatőr Bajnokságon lett csapatban első az akhalokból álló Határőr Dózsa csapata. Mely azért is kiemelendő mivel az akhal teke kis egyedszámú fajtájából először fordult elő ilyen hazánkban.

Cseppentő Regő és Cseppentő Réka lovaglása így a nemzetközi mezőnyben is sikeresnek bizonyult. A versenyzés célja számunkra a fajta megismertetése a lovassport világával és a lovak megmérettetése a szakágban. A fajtával már 30 éve végzünk turisztikai munkát így a hobbilovasok itt-ott már találkozhattak velünk nyári táborok, lovastúrák vagy épp a marhaterelések alkalmával.