Csoportprogramok

LOVASPROGRAMOK


Ha Önök Ópusztaszerre látogatnak, megtekinthetik a Feszty-körképet és a Nemzeti Történeti Emlékparkot. Mi ehhez az élményhez egy élőkép látványával tudunk társulni. Az Emlékpark déli oldalán 120 ha-os pusztaságon 70 ló legel. Tóparton, ligetes erdőszélen fehér jurták állnak. Valószínű, hogy ugyanezeken a homokdombokon 1100 évvel ez előtt (amikor a honfoglaló törzsek tanácskoztak) nagyon hasonló látvány fogadott volna.
A lovak, amiket látunk, Magyarország egyetlen méneseként, azonos fajtájúak a honfoglalás lovával. A fajtát úgy hívják Akhal Teke és napjainkig a türkmén törzsek őrizték meg.
Vendégeink ezekben a jurtákban, ennek a ménesnek a környezetében szállhatnak meg. Éjjel a nyitott jurtatetőn át láthatják a csillagos eget és hallják a lovak mozgásának neszeit, így a természettel harmóniában, a lovakkal testközelben pihenhetnek, ahogy egykor őseink, több mint 1000 éve.AZ ELŐBB ÉLŐKÉPRŐL BESZÉLTÜNK. EBBE A KÉPBE BE LEHET LÉPNI, MEGISMERNI, KIPRÓBÁLNI, ÉS HA TETSZIK MEG IS LEHET SZÁLLNI:
TARTALMA

Méneslátogató sztyeppevonat: két, egymás után szerelvényezett ekhós szekér (hasonlatosan egy vonatszerelvényhez), amire fel tud ülni 30-35 utas. A résztvevők egy kalandos kört téve a pusztában, a Cseppentő Család 50 hektáros, központi legelőterületén, megtekinthetik az Ópusztaszeri Akhal Teke fajtájú ménest.

Az Akhal Teke lófajta, amit láthatunk, őseink társa volt a Kárpát-medencébe való érkezésünk alatt, így ha úgy tetszik, megtekinthetjük a honfoglalás lovait. Az Emlékparkban megtekinthető tárgyi emlékek és ábrázolások itt megelevenednek és testközelbe kerülnek a csapat számára. A lovakat itt testközelből vehetjük szemünkre, ménesi szabadtartásos állapotukban, akár egykor, amikor nomád legeltető állattartásos életforma jellemezte népünket. Megnézzük a munkalovakat, öreg kancákat és a kiscsikókat. Utunk az eredeti kazak és mongol jurtákból álló Jurtaszállás mellől indul és oda is térünk vissza.

A program előtt és után a tágas tér a csapat rendelkezésére áll szabadidő eltöltésre, és a közösségi társalgónkban le lehet ülni pihenni, vagy elfogyasztani az útravalót.

IDŐTARTAM

nagyjából 45 perc
kezdet: 10-15 óra között egyeztetés szerint

A CSOMAG ÁRA

1 500 Ft/fő (minimális létszám: 15 fő)

BEJELENTKEZÉS

Bejelentkezés és további információ: csat1996@gmail.com

IDŐPONTOK

Megrendelés határideje: az időpont előtt egy hónappal. (Időpont megbeszélés szerint.)
Érkezés:
Egyeztetés szerint
Távozás: Egyeztetés szerint
Programbeosztás: Egyeztetés szerint

TARTALMA

Méneslátogató program, Ebéd vagy vacsora, Feszty-körkép, Nemzeti Történeti Emlékpark, Jurtaszállás

A CSOMAG ÁRA

bruttó 9.500 Ft/fő
(Az árba egy étkezés tartozik. Plusz ebéd vagy vacsora díja: 2500 Ft/fő)
Minimum létszám: 10 fő / Maximum létszám: 38 fő

BEJELENTKEZÉS

Bejelentkezés és további információ: csat1996@gmail.com

PROGRAMLEÍRÁS

A méneslátogató program során bejárjuk a ménest. Az Akhal Teke, a lófajta, amit láthatunk, őseink társa volt a Kárpát-medencébe való érkezésünk alatt, így ha úgy tetszik, megtekinthetjük a honfoglalás lovait.

Az ebéd/vacsora a házigazda tenyészetéből származó szürke marhából készített ételekből készül. Az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban egyebek között megtekinthető Feszty Árpád festménye, a honfoglaló őseink bejövetelét ábrázoló, monumentális panorámakép.

Az elszállásolás 6 db 5 férőhelyes és 2 db 4 fős jurtában történik, melyekhez 6 db öltözőkabinos hideg-meleg vizes zuhanyzó tartozik. A vendégek éjjel a nyitott jurtatetőn át láthatják a csillagos eget és hallhatják a lovak mozgásának neszeit, így a természettel harmóniában, a lovak testközelében pihenhetnek, ahogy egykor őseink, több, mint 1000 éve.