Blog

AZ ÓPUSZTASZERI AKHAL MÉNES KIVÁLÓ HELYEZÉSEKET ÉRT EL BÁBOLNÁN 2022 OKTÓBERÉBEN!

Arabeszk (87,5% -os Akhal Teke, apja: Stardust, anyja: Ajsa) Cseppentő Rékával, Hektor (75% – os Akhal Teke, apja: Karador, anyja: Henna, tenyésztője: Cseppentő Attila) pedig Cseppentő Regővel vett részt egy háromnapos military versenyen Bábolnán, 2022 október 21-23 között. Eredményük 3. és 4. helyezés A kategóriában!

Ez az eredmény nagy örömmel tölt el minket, mivel ez a kategória jelenti a belépést egy magasabb kategóriába.

A pálya 2500 m-en 20-25 akadályt tartalmazott, és az átlagsebesség 30km/h volt. Látható volt, hogy az Akhal Tekék könnyen alkalmazkodnak a sebesség elváráshoz, viszont nagy kihívást jelentett számukra az akadályok mellett a sebességlimit betartása.

Mórahalom Díjlovas versenyen az Ópusztaszeri Akhal Ménes fiatal lovai

Cseppentő Réka és Apáti Zsófia lovagolták a pályakezdő lovakat a mórahalmi díjlovas versenyen

Sok törődés, gondozás és sok-sok közös edzés után érkezett el az Ópusztaszeri Ménes fiatal lovai számára az első díjlovas versenyük. Kincső, Emese, Vajk és Anka ez idáig nem vettek részt még ilyen megmérettetésen, de a gondos nevelésüknek köszönhetően nyugodtan várhatta a ménes csapata, hogy rajtvonalhoz szólítsák őket.

Az esős idő ellenére, a csúszós talajon is kiválóan teljesítettek a lovak így Cseppentő Réka második helyezést ért el L 2 kategóriában Kincső nevű lován, szintén 2. helyezést ért el Emese lovaglásával A3-ban. Apáti Zsófia 5.helyen végzett Vajk és 6. helyen Anka lovaglásával A3-ban – tudtuk meg a lovasoktól, akik a Mórahalmon megrendezésre kerülő díjlovas versenyen lovagolták a pályájukat kezdő lovakat

Kaposvár; Új pálya az Ópusztaszeri Akhal Ménesnek!

Kaposvár volt az új helyszíne az Ópusztaszeri Akhalok terep kipróbálásának az augusztus 19-21-ig megrendezett lovastusa versenyen A0 kategóriában népes induló összesen 30lovas állt a rajthoz! Az amatőr lovas kategóriában induló Cseppentő Regő 2.helyen egy ezüst kupával Cseppentő Réka pedig 7.helyen hibátlan tereppályával gazdagította a ménes eredményeit ezen az eső utáni izgalmas pályán!

terepnap képekben

díjugró nap

díjlovaglás a kezdő szám

Cseppentő Nyereg a Vajdahunyad Várában!

Lóközelben című kiállítás alkalmával szerepel a Cseppentő nyereg a Vajdahunyad váránál lévő Mezőgazdasági Múzeum dísztermében! A mai napig megtekinthetik az arra látogatók Dallos Gyula díjlovas nyerge és egy galopp tréning nyereg szomszédságában! A kiállítás napjaink lovasairól, a lovak mai szerepéről szól. Az urbanizált, rohanó világból kaput nyit a természet és egy mély kapcsolat felé, a lelkünket is „lóközelbe” engedi. Életünk számos területén jelen vannak ezek a csodálatos állatok. Gyógyítanak, részt vesznek a rekreációban, szolgálnak a rendőrségnél, segítik sportolóinkat céljaik elérésében.

Lóközelben

Új vérvonal a ménesben!

Tavalyi évben vásároltunk egy orosz tisztavérű akhal kancát Armyt néven vérfrissítés céljából. Idén megszületett (hasban hozott) kiscsikója Bóbita(kanca) aki a Gelishikli vonal képviselője Beduin után! Beduin sportos felépítésű sikeres galopp mén volt akinek anyja Bazilik volt aki vonal alapító Sere lánya. (Beduin apja Buyannak, aki tagja volt az orosz military csapatnak.) A csikó fagyasztott spermából inszeminálás útján tudott tavaly megfoganni a nagy hőségtől nehezített időszakban. Nagyon örülünk neki hogy gazdagítja a mi és a magyar akhal teke vérvonalakat! 🙂

Tavaszi lovastusa versenyen sikeresen indítottak az Ópusztaszeri akhalok!

Az Ópusztaszeri Akhalok sikeresen indították az év első lovastusa versenyét Bábolnán. A friss lovakkal 2 hibátlan tereppálya teljesítése mellett 4. helyezést tudott elérni Cseppentő Réka Arabeszk nevű lovával hibátlan díjugratással, és Cseppentő Regő pedig 1verőhibával 8. helyen végzett Hektor nevű lovával!

Lovastusa: Az Ópusztaszeri Akhalok Bábolnán!

2021.október.15-17-ei 3napos lovastusa versenyen (díjlovaglás-terepverseny-díjugratás) vettek részt az Ópusztaszeri Akhal Ménes lovai 6.helyezést Cseppentő Regő-Hektor nevű lován, 7.helyezést Cseppentő Réka Arabeszk nevű lován ért el hibátlan terep és díjugró pályával!

YouTube

A videó betöltésével Ön elfogadja a YouTube adatvédelmi szabályzatát.
Tudjon meg többet

Videó betöltése

YouTube

A videó betöltésével Ön elfogadja a YouTube adatvédelmi szabályzatát.
Tudjon meg többet

Videó betöltése

Lovas gazdainterjú: Ópusztaszeri Akhal Teke ménes és a Hoof Boss körmölőgép, mint újdonság

YouTube

A videó betöltésével Ön elfogadja a YouTube adatvédelmi szabályzatát.
Tudjon meg többet

Videó betöltése