Nyeregkészítés

Nyeregrendelés ügyében a csat1996@gmail.com címen lehet érdeklődni.

Túrákhoznyeregkeszites_024 Távlovaglás Idomító lovaglás Trükklovaglás Hagyományőrzés Munkalovaglás Kezdő lovasoknak

A nyereg készítését a szükség hozta létre: történelmi lovasjátékokhoz nem voltak alkalmasak a kereskedelmi univerzál nyergek. Közben kiderült, hogy még egy sor lovaglásfajtához sem. Ez természetes, hiszen azokat ugrólovaglásra találták ki.

A történelmi magyar nyeregből indultunk ki. Nevezzük is talán így. Az évek során fokozatosan sok mindent megváltoztattunk. Mindig a használat a gyakorlat alakította. A cél az volt, hogy különböző lovasoknak, a felsorolt feladatoknak megfeleljen. Másfelől, a ló felől, a különböző mozgásokhoz optimálisan alkalmazkodjon. A végeredmény egy rugalmas, könnyű nyereg, amit nagyon könnyű kezelni (szerelni és utólagosan alakítani).

nyeregkeszites_034 nyeregkeszites_028 nyeregkeszites_021

Csupa természetes anyagból van: rugalmas falemez, könnyű fémváz, sok bőr és még több gyapjú.Szembetűnő tulajdonsága a kényelem és a biztonság. Kevésbé látszik, de fontos a szellőzés és a formakövetés. Lovaglástechnikai szempont, hogy viszonylag mélyen ültet és a combokat hosszan támasztja. Határt szab a használatának az ugrómunka: meredek, magas ugrásokhoz nem ajánljuk, de terepugrásokhoz, vadászlovagláshoz biztonságos és kényelmes. Jelenleg is fejlesztés alatt áll, és az új típusokról be fogunk számolni.

 

Fogadatlan prókátorként...

2015.07.10.

pimg_0945.jpg Fogadatlan prókátorként, csak rögzíteni szeretném, hogy idehaza már több mint egy éve Cseppentő nyeregt használok. Kiváló az idomításhoz. Nem elvi okok miatt váltottam használatára, hanem azért, mert egyszerűen kényelmesebb volt díjlovagló nyergemnél. A nyerget a múlt héten hosszútávú túrán is kipróbáltam. Ott is kiválóan teljesített. Sehol, semmilyen törésem sem nekem, sem Csibinek a kunfakónak nem volt, pedig nem csak a távolság, de a meleg is próbára tett lovat, lovast. Mindezekkel együtt nem lehet feledni, hogy a nyegeg Zitára ugyan úgy passzol, mint Csibire pedig a méretbeli különbségek nem elhanyagolhatóak.

A Mester is megsimogatta!

A Mester is megsimogatta! 10308088_1076416725706334_263381761319150324_n A Cseppentő Nyeregről.. kepgal70-092nagy